Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελείται από τρεις (3)  δομές

1) Δομή Μαδύτου

2) Δομή Ν.Απολλωνίας

3) Δομή Αρέθουσας

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή οργανωμένης και συστηματικής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από ειδικά στελέχη καταρισμένα καθώς και από εθελοντές και κοινωνικούς φορείς της κοινότητας , σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες , ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες , ώστε να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία και κοινωνική ευημερία.

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η δομή Ν.Μαδύτου αποτελείται από μια ψυχολόγο , μια νοσηλεύτρια και μια οικογενειακή βοηθό.

Η δομή Ν.Απολλωνίας αποτελείται από έναν οδηγό , έναν νοσηλευτή και δυο οικογενειακές βοηθοί.

Η δομή Αρέθουσας αποτελείται από μια κοινωνική λειτουργό.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη όπως κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι , που έχουν την συνολικοί εποπτεία των ωφελούμενων , αξιολογώντας τα περιστατικά , παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη ερχόμενοι σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος.

  1. Νοσηλευτές/τριες που προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και οι οποίες αφορούν σε κατ’ οίκον επισκέψεις για την μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών στοιχείων , την συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.
  2. Οικιακοί βοηθοί που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών , την προμήθεια των ηλικιωμένων με ήδη άμεσης ανάγκης. Μια επιπλέον αρμοδιότητα των οικογενειακών βοηθών ίσως οι πλέον σημαντική για τους ανθρώπους αυτούς είναι η συντροφιά που προσφέρουν αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Μετάβαση στο περιεχόμενο