Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΚΑΠΗ: Εγγραφή μελών

ΚΑΠΗ: Εγγραφή μελών

Μέλη του Κ.Α.Π.Η. εγγράφονται άτομα από 58 ετών και άνω , άνδρες και γυναίκες που κατοικούν στον Δήμο Βόλβης . Επίσης μέλη στο Κ.Α.Π.Η. μπορούν να εγγραφούν οι κάτοικοι και δημότες Δήμου Βόλβης , χωρίς διάκριση ασφαλιστικών και οικονομικών δυνατοτήτων. Τα μέλη ανάλογα με την περιοχή κατοικίας , εντάσσονται στο αντίστοιχο ΚΕΝΤΡΟ που λειτουργεί στην περιοχή , η γεωγραφική περιοχή του οποίου ορίζεται από το Δ.Σ. Σε περίπτωση πρόσθεσης και άλλων ΚΕΝΤΡΩΝ το Δ.Σ. θα καθορίσει εκ νέου τη γεωγραφική ανακατανομή ευθύνης. Τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία εγγραφής καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ.

Ομάδες

Με απόφαση του Δ.Σ. σε κάθε ΚΕΝΤΡΟ δύναται η λειτουργία ορισμένων ομάδων ή δημιουργούνται ομάδες με την συνένωση των ομάδων που λειτουργούσαν στα καταργηθέντα ν.π. ή δημιουργούνται εντελώς νέες ομάδες με σκοπό σε κάθε περίπτωση την ενεργοποίηση των μελών και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Κ.Α.Π.Η.. Η επιλογή ενός από τους προαναφερόμενους τρόπους συγκρότησης των ομάδων πρέπει να έχει πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία αυτών.

Τέτοιες ομάδες μπορεί να είναι :

  1. Εκδηλώσεων
  2. Ψυχαγωγίας

iii.            Εθελοντισμού

  1. Περιβάλλοντος
  2. Επιμόρφωσης

 

Με απόφαση του Δ.Σ. μπορεί να συνταθούν ενιαίες ομάδες όλων των ΚΕΝΤΡΩΝ. Οι ομάδες αυτές και όσες άλλες μπορούν να συσταθούν , λειτουργούν με ευθύνη των Υπεύθυνων το αντίστοιχου Τομέα Λειτουργίας και ενός υπαλλήλου του ΚΕΝΤΡΟΥ, που προτείνει ο Πρόεδρος και ορίζει το Δ.Σ. με απόφασή του.

Οι ομάδες αυτενέργειας έχουν σκοπό τη διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο των σωματικών και πνευματικών λειτουργιών των ηλικιωμένων , την επαναδραστηριοποίηση τους , τη χαρά της δημιουργίας ή την αλλαγή μιας μη επιθυμητής κατάστασης. Τα θέματα λειτουργίας των ομάδων ρυθμίζονται με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Μετάβαση στο περιεχόμενο