Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στον Δήμο Βόλβης

Τη δύσκολη περίοδο της απομόνωσης λόγω κορωνοϊού ο δήμος Βόλβης παρέχει  υπηρεσίες παροχής βοήθειας για όλους τους πολίτες

Διέξοδο σε όσους επηρεάζονται ψυχολογικά από την υποχρεωτική παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, διαθέτει ο δήμος Βόλβης, καθώς την κρίσιμη εποχή της πανδημίας, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, υλοποιεί πρωτοβουλίες για τη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής υγείας, τη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται:

  • Στην κ. Ευαγγελία Τσιγγερλιώτη, Σχολική – Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, email e.tsigerlioti@gmail.com.
  • Στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111 για δωρεάν παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε παιδιά και ενήλικες.
  • Στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 για την αντιμετώπιση φαινομένων Βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

H Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111 και η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι στελεχωμένες αποκλειστικά από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και διαθέσιμες πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Οι κλήσεις είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, για κλήση από καρτοτηλέφωνο δεν απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες.

Σημειώνεται πως ο δήμος Βόλβης έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης και υποστήριξης των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του δήμου.

Ο δήμος Βόλβη μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα εξακολουθούν να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του, ευρισκόμενοι δίπλα τους με κάθε τρόπο.

 

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Μετάβαση στο περιεχόμενο