Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Κλείνει ο για 14 ημέρες ο Παιδικός Σταθμός Ασπροβάλτας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΩΪΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ
Από την αρχή της πανδημίας, πορευτήκαμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης για την προστασία των κατοίκων του Δήμου μας.
Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν σε ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο από τον κορωνοϊό (covid-19): δημοτικός υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας στον Σταυρό, υπάλληλος στον Παιδικό Σταθμό στην Ασπροβάλτα και μαθητής του Λυκείου Ρεντίνας (Σταυρός). ‘Όλα τα θετικά κρούσματα τέθηκαν σε καραντίνα.
Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη των εν λόγω κρουσμάτων προβήκαμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια υπαλλήλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και των συνδημοτών μας.
Ήδη ολοκληρώθηκε η απολύμανση όλων των κτηρίων, ενώ όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά στους πρώτους ελέγχους που έγιναν στους υπαλλήλους της δημοτικής υπηρεσίας, του Παιδικού Σταθμού και στους καθηγητές του Λυκείου. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τον έλεγχο μαθητών και υπαλλήλων, ανάλογα με την ιχνηλάτηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ είναι αρμόδιος για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των στενών επαφών («στενή επαφή» ορίζεται από τον ΕΟΔΥ, η τουλάχιστον 15λεπτη παραμονή στον ίδιο χώρο, χωρίς μάσκες και αποστάσεις).
Σας ενημερώνουμε ότι οι Δημοτικές Υπηρεσίες δέχονται το κοινό μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ ο Παιδικός Σταθμός στην Ασπροβάλτα θα μείνει κλειστός για 14 ημέρες. Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων ανήκει στο υπουργείο Παιδείας.
Έχει γίνει αντιληπτό πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας χαρακτηρίζεται από την ταχύτατη εξάπλωση του ιού και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Τώρα, που η περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης είναι σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να προσέξουμε περισσότερο, και με υπευθυνότητα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.
Σας καλούμε όλους να επιδείξετε ψυχραιμία και να τηρείτε τις οδηγίες των ειδικών, να φοράτε παντού τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις και να αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους.
Ιδιαίτερα, καλούμε τις νέες και τους νέους μας, να επιδείξουν αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση γιατί έτσι θα προστατεύσουν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.
Μόνο ενωμένοι και σκεπτόμενοι με λογική και σύνεση θα νικήσουμε την επιδημιολογική κρίση.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Μετάβαση στο περιεχόμενο